Johanne

VERIFIED

'Venter' - EP & Bog om at vente på frugtbarhed - ude nu! Scroll ned for bestilling.

Johanne er sanger, sangskriver og musiker fra København. Hun producerer dansksproget indiepop med perkussive beats og kraftfulde kor-arrangementer i højsæde. Dybfølt, råt og ærligt synger Johanne om tabubelagte følelsestilstande indhyllet i eksperimenterende lydlandskaber, korstemmer og et drys af elektroniske beats på toppen.

Den 26. april 2024 udgav Johanne EP’en og bogen ’Venter’  og holdte aftenen før release-koncert & artist-talk på spillestedet RUST i København. Det samlede værk handler om længsel efter frugtbarhed, og indeholder sange, digte og erindringer fra Johannes egen tid som ufrugtbar kvinde i fertilitetsbehandling.

Sanger og sangskriver Rebekka Maria skrev om release-koncerten på RUST:
“Jeg var så heldig at opleve Johanne og hendes strålende liveensemble til releasekoncerten på RUST. Med en stoisk ro og et knastørt nærvær reciterede Johanne tekstbidder fra bogen ‘Venter’ mellem sangene fra ep’en af samme navn. Tekster, der med en enkel renhed og direkthed skar sig en uventet vej ind bag mit eget skjold over fortrængte følelser. Ord, lyd og performance formgav et hav af glemte tilstande - længsel, magtesløshed, ansvarstyngde, skam og alt det andet, der er forbundet med infertilitet. Midt i det hele stod Johanne i sin lysende, spiralerende og gennemhullede stofskulptur og udgjorde centrum for det kraftværk, der foregik på scenen. De 7 kvinders fletningsværk af lyde, stemmer, bevægelser og hår efterlod mig berørt og bevæget. Men Johannes evne til at sammenvæve eksistentiel længsel og lidelse med en mangfoldighed af kunstformer strakte aftenens performance langt længere ud end til de forreste rækker og spejlende kvinder blandt publikum. Den var lysende, relevant, stærk og vedkommende.”

Om Johanne:
Johanne debuterede som solo-artist i sommeren 2023 med den elektro-poppede single ‘Alt for dig’, co-produceret af Vakle (Pia Christensen). På udgivelsesdagen gæstede Johanne P1 Kulturen og få dage efter Go’ Aften Live på TV2. I efteråret 2023 udkom Johannes anden single – efterårssangen ‘Vejret Skifter’, der på original vis, blev udgivet som liveindspilning og live musikvideo feat. A Cappella koret Momentum. HunSolo kårede videoen som månedens musikvideo og sangen blev omtalt med roser på diverse musiksites og i skrevne medier. I starten af 2024 var Johanne igen aktuel med hendes tredje single ’Tegner på mig’, hvorefter en kraftfuld musikvideo fulgte af Julie Mountauk feat. dansegruppen Vocazion. Singlen og videoen høstede flot omtale på danske musiksites som GAFFA og Bandsoftomorrow. Den 26. april udgav Johanne EP'en og bogen 'Venter'
I forbindelse med EP- og bogudgivelsen udgjorde Johanne forsiden på KobenhavnLiv avisen to uger i trak, og kunne samtidig annoncere, at hun spiller koncert på VEGA/Ideal Bar d. 19. november 2024.

Musikanmelderne skrev:

"Denne spændende kunstner har, med 'Venter', skabt en stærk visuel og dragende fortælling her om længslen efter at være frugtbar. Denne smukke og hypnotiserende fortælling understøttes af et sanseligt elektronisk lydunivers samt nogle vidunderlige rytmiske slagtøjselementer krydret af Johanne’s stærke, smukke vokaludstråling"
Teddy Bjørkelund
"Johanne giver infertilitet en stemme gennem musikken"
GAFFA
"Man kan både se, høre og fornemme, at det er et hjertenært projekt for Johanne. Hendes værk er noget af det mest gennemførte, jeg længe har set. Det er ganske enkelt imponerende"
Muuv.dk
Følg Johanne på instagram: @johanne_musik 
Find billet til koncert på Vega/Ideal Bar her: https://www.billetlugen.dk/event/18642396/?affiliate=VGA