Maja Bay

Maja er en sangerinde der synger både jazz, pop, soul og alt muligt ind imellem. Når hun ikke synger jazz i forskellige konstellationer, skriver hun og udgiver sine egne sange.

Siden starten af 90'erne har hun sunget i mange forskellige bands, og medvirker på flere udgivelser, som solist og korsanger.

"I et hjem, hvor vinylens knitren var lige så velkendt som solsortens sang, fandt jeg min kærlighed til musik. Med rødder plantet i en musikalsk muld af alt fra Mills Brothers' bløde harmonier, til George Lewis' New Orleans jazz, Sibelius' dramatiske kompositioner, The Doors, Elvis og Maria Callas' følelsesladede opera, var min opvækst en genreoverskridende playliste.

Aretha Franklin's "Amazing Grace" blev min bibel tidligt i livet, fundet på biblioteket og spillet på repeat, indtil melodierne føltes som et ekko af min egen stemme. Franklin lærte mig kraften i at udtrykke sig, og det blev fundamentet for min musikalske udvikling som sanger.

Sangskrivning og at optræde som sanger er blevet udtryksform i livet, og mine foreløbig tre singler, er mine meddelelser til omverdenen. 

I 90'erne tog min musikalske rejse en afgørende vending, da jeg begyndte at producere musik på min gamle Atari. Det var dengang et eventyr ind i musikproduktionens verden, hvor hver kommando og hver sample åbnede en ny dør til uudforskede lydlandskaber. Denne tidlige opdagelse musikproduktion, lagde grundstenen til en livslang passion. Gennem årene har denne passion kun udviklet sig. Fra de første eksperimenter på Atari til nutidens avancerede software, har jeg fortsat med at producere min egen musik, altid med en nysgerrighed efter at udforske nye teknologier og lyde. 

Musikken er min vejleder, min trøster, min ældste ven."