Mæcen Projekt

Forsamlingsforbuddet rammer musikere, foredragsholdere, skuespillere og andre kreative freelancere, der lever af at optræde for et live publikum, rigtig hårdt. Så derfor har Mæcen besluttet at gøre det helt gratis at anvende Mæcen frem til det er ophævet. Det er i forvejen gratis at oprette dit eget Mæcenat, men frem til forbuddet bliver ophævet, skal du heller ikke betale den 1 krone pr transaktion, som er det normale tilskud til Mæcen Projektet. Betaling for brug af kreditkort kan vi dog ikke slippe for. Så nu er det på tide at aktive sin fanbase.

Mæcen er en ægte deleøkonomisk platform.

For her er selve platformen ejet i fællesskab af brugerne. I dag arbejder masser af kreative mennesker med at lave indhold til de store sociale medier uden at få del af den værdi som de skaber. Selve platformene, som YouTube, Facebook og Twitter er hver især mange milliarder af kroner værd. Men uden det indhold som kreative mennesker dagligt bidrager med, ville disse platforme ikke have nogen værdi overhovedet. Formålet med Mæcen er at skabe en fælles platform hvor brugerne faktisk betaler for det indhold de får. I første omgang i abonnementsform. Så man vil altså kunne støtte en journalist, en blogger, et band, en politiker eller en god sag, med et fast lille beløb hver måned, ved at blive Mæcen.

  • Mæcen er uden reklamer og annoncer.
  • Mæcen videregiver eller sælger ikke information om brugerne.
  • Mæcen er Open Source.
  • Mæcen har ingen censur

Hvad man giver sine Mæcener som modydelse er helt op til den enkelte. Det kan være eksklusivt indhold, billeder og videoer, som ikke lægges på de sociale medier. Men det kan også være rabat på billetter eller gratis adgang til arrangementer, Eller måske ikke andet end blot et TAK. Støt selve Mæcen-projektet Ved at blive Mæcen for selve Mæcen.com projektet støtter du den fortsatte udvikling af ny funktioner og gode idéer. Det skal selvfølgelig være muligt at oprette profiler, like, lave grupper osv. Og man skal kunne nøjes med at betale for en enkelt artikel, i stedet for at skulle betale et fast abonnement. Men det er fremtiden som vi kan skabe sammen. Her og nu kan du støtte Mæcen ved at bliver medlem af dette Mæcenat, eller ved at støtte de Mæcenater der er ved at dukke op her: eller måske oprette dit eget mæcenat. Hvis du har en god ide eller en rettelse, så kom meget gerne med dine inputs til maecen@digidi.dk Henrik Leschly