Moldenit Sagaen

Det tog fantasimilliarder af forfædre at skabe mig.

Mit navn er Vagn Molnit, og jeg har besluttet mig for at finde baggrunden til min eksistens. 
Jeg blev født i 1954 i København, Danmarks hovedstad, og vil på dette medie gå tilbage i mit stamtræs rødder for at lære mine forfædre og - mødre at kende. 
Siden den romerske kejser Augustus i Anno Domino Zero befalede, at hele verden skulle skrives i mandtal, så har 73.786.952.589.675.000.000
forforældre huseret i mit stamtræ, i løbet af i hvertfald 65 generationer.
Hvordan i alverden der har været plads til så mange individer på denne lille planet.
I bare den periode på 30 år, som Jesus Kristus levede i, blev der født ikke mindre end 18.446.744.073.709.400.000 mennesker, som jeg er een efterkommer af.
Indtil jeg blev født i år 1954, har alle individer 2 forældre. Nu om dage kan der nok være tvivl om den påstand, men nutiden og fremtiden overlader jeg til andre at beskrive.
En generation er 30 år, når jeg tæller tilbage i tiden for at finde mine forfædre. Inden for de 30 år, der er gået siden deres fødsel, vil de alle have reproduceret sig selv, sammen med en person af det modsatte køn. Den næste generation i mit stamtræ bliver født, klar til en ny periode på 30 år.

Nogle af mine forfædre fik sikkert deres børn i en tidligere alder end 30 år, men det gør kun mængden af ​​samlede forfædre endnu større.
Beregningen er meget enkel, det kan gøres på en lommeregner eller endnu bedre med et regneark.
Udgangspunktet er at enhver har to forældre, som hver har 2 forældre, som hver har 2 forældre og så videre.
Jeg har således 2 forældre, 4 bedsteforældre, 8 oldeforældre og 16 tipoldeforældre. Hver generation udbygges bagudrettet med dobbelt antal.
Det kan være svært at se mere end 4 generationer tilbage og for de fleste er det kun klart, hvem de sidste to forældregenerationer er. Kommer man tilbage til de foregårende generationerne, begynder man at midste overblikket. 
Da jeg begyndte at sætte årstal og formel i mit regneark forestillede jeg mig ikke at tallet ville eksploderede på den måde, bare ved at gå et par århundreder tilbage i tiden. Pludselig havde jeg 254 forfædre i stamtræet, hvoraf jeg kun har kendskab til få af dem.

Nogle forskere mener, at vi alle er efterkommere af Alexander den Store (356 -323 f.Kr.) -
I de samme 30 år Alexander levede og erobrede store dele af den kendte verden, blev 151.115.727.451.827.000.000.000.000 af mine forfædre født. Chancen for, at Alexander var en af ​​dem, er da meget sandsynlig.

Kære Læser !
Tak fordi du, som mæcen vil abonnere og støtte med kr. 10,- pr. måned.
Beløbet dækker ikke nogen som helst omkostninger, men jeg er taknemlig for at du interesserer dig for det, som jeg vil fortælle om.
Du kan altid fravælge dit abonnement, men indtil videre siger jeg bare:


Velkommen til Moldenit Sagaen med forfædre, som højst sandsynligt også er nogle af dine forfædre.
God fornøjelse.
Vagn Molnit