Zangenbergs Teater

VERIFIED

I HJERTET AF KØBENHAVN har Zangenbergs Teater haft til huse i sine lange og flotte 39 år. Først som turnéteater, siden i Tivolis gamle have, og de sidste 12 år i Pilestræde – bag Rundetårn og en spytklat fra Nørreport St. HVERT ÅR besøger over 20.000 private og institutioner teatret for at opleve scenekunst af høj kvalitet – både egenproduktioner, men også gæstespil fra teatre fra hele Danmark. Mange familier og institutioner har haft teatret som stamsted i flere generationer – hvor alle børn kommer her til deres første møde med teatret. Og til de næste og de næste igen!

MEN MEN MEN…

I APRIL 2016 fratog Københavns Kommune sin støtte til teatret. Begrundelsen var omprioritering af midler. Kommunen vil altså tiltrods for stigende publikumstal, gode anmeldelser og ikke mindst en stor, fast og kærlig publikums skare ikke længere støtte børneteater i Indre København.

MEN DET VIL ANDRE…HELDIGVIS! Heldigvis kan flere store fonde godt se vigtigheden af ikke at lukke en kulturinstitution for børn ned, men derimod kæmpe for at bevare et hus indrettet til og for børn. VI HAR KÆMPET det sidste år, og mangler nu den sidste del af finansieringen for at bevare teatret. En støtte vil være startskuddet til et treårigt scenekunstprojekt, som skal løfte Zangenbergs Teater op af asken – og lade det rejse sig på ny. Med alt godt i bagagen, men samtidig en række nye tiltag for, at skabe et endnu bedre teater – for børn og deres voksne!

VISIONER FOR FREMTIDEN Vi tror på vigtigheden af, at opbygge et nyt teater for børn i Indre By med nye visioner for fremtidens kultur- og scenekunsttilbud i Indre By. Teatret skal fortsat være et attraktivt, eksperimenterende kulturtilbud til byens børn, og være en del af Københavns Kommunes storbykultur. Teatret vil i fremtiden søge ud og favne et bredere publikum med flere tiltag og bredere kunstnerisk palet. Teatrets vision er at producere forestillinger, der tager udgangspunkt i børn og unges virkelighed.¨ For os er det vigtigt at skabe et aktivt teater, hvor medejerskab, indflydelse/inddragelse og kunstnerisk kvalitet er i højsæde. Dansk børneteaterkultur er anerkendt i hele verden, og bliver mere og mere en eksportvare, som også efterspørges internationalt. Det er vores vision også at samarbejde med internationale teaterscener, og sikre den værdifulde udveksling af scenekunst – nationalt og internationalt.