MindSigh

VERIFIED

"I was living in a pre-Civil War log cabin on a nature preserve near Knoxville, Tennessee, and was chatting online with the 'silent sister' I had met at my best friends' wedding in The Hague. She never said a word to me, regardless of my obvious curiousity. Once back stateside, though, my friendship to Grith Böcher had gone from her learning my yee-haww slang dialect of english to a beautifully raw song called 'Gowatch' that was a collection of our words put to a simple acoustic guitar fingering and a voice that fluttered in my heart..."

/ Rick Squires.2022 Single 'Queen The Pawn', produceret af Emil Lundbak Kofod (DK)

https://orcd.co/queenthepawn


2018 MindSigh EP#1, produceret af Teis Frandsen (DK)

"MUSIKANMELDELSE Den danske singer-songwriter, Grith Böcher, og den amerikanske tekstforfatter, Rick Squires, har i en årrække arbejdet sammen om det at skrive sange. Alligevel er det kun godt et år siden, Grith Böcher (nu 47 år) – under kunstnernavnet MindSigh – pladedebuterede med et selvbetitlet album, der af undertegnede fik ros, men næppe solgte. Nu udkommer hendes nye EP så – en EP, der peger videre fremad med tre numre, der tekstuelt og kompositorisk er på så højt et niveau, at man kan undre sig over, at de ikke på forhånd vækker større opmærksomhed. Med EP#1 er der således tale om en udgivelse, der fremstår gennemtænkt, gennemført og helstøbt. Og som i virkeligheden kalder på meget andet og mere end det, selvudgiveren kan løfte: opmærksomhed, omtale, positionering. Den begavede singer-songwriter-pop / indie-folk-rock er måske nok smallere, end de gængse pophits i pop-radioernes sendeflader er, men den er også mere proteinrig, og dét burde give spilletid. Især fordi gælden til eksempelvis Suzanne Vega står stadig tydeligere." 

Ivan Rod http://www.ivanrod.dk/2018/05/10/mindsigh-ep1/


2016 MindSigh Album, produceret af Lasse Englund (SE)

GAFFA: "Bag den bemærkelsesværdige signatur, MindSigh, gemmer sig to sene debutanter – den danske sangerinde, guitarist og komponist, Grith Böcher, og den amerikanske sangskriver, Rick Squires. Over en periode på tyve år har de to korresponderet på forskellig vis, og dele af deres korrespondance er nu blevet til de sange og den musik, der – med de sene debutanters velovervejede modenhed – udgør debutalbummet, MindSigh. Squires’ lyriske sangtekster er som små storylines, små meningsfulde fortællinger, der med Böchers vokale skæv- og skønhed, hendes instrumentale overskud og kompositoriske udtryksstyrke bliver rørende, vedrørende og autentiske ballader af et for debutanter overraskende forunderligt tilsnit. Man fornemmer, at Böcher kan have hentet inspiration hos navne som Suzanne Vega, Carole King og Joni Mitchell, men samtidig hører man noget aldeles originalt i hendes enkle indie folk-rock – noget som i hvert fald får undertegnede til at ønske, at andre må få øjnene op for MindSigh. Grupperingens udtryk balancerer suverænt mellem det enkle og komplekse og lover godt for en positionering på både den danske og den internationale folk-rock-scene." 

https://gaffa.dk/anmeldelse/11... 


2012 Single ’Chain’, produceret af Matt Gaskins (US)
– Compilation Album ‘The Sparrow Project’, produceret af Salim Nourallah (US)

https://music.apple.com/dk/alb...


Velkommen til MindSigh Hulen...


Rick og jeg skrev henholdsvis poesi og musik i årtier inden vores samarbejde MindSigh satte i gang i 2010. For mig har det at komponere og spille musik altid været en meget privat proces – og det er det fortsat – men med vores MindSigh co-writing fik jeg mod på at dele og udgive min musik. For os begge har skabertrangen sit udspring i en forholden sig til det eksistentielle i tilværelsen. Med vores ord og stemninger ønsker vi at slå en stemning an til refleksion og fordybelse. Og vi håber således, at vi kan inspirere andre til at udleve dét, der føles væsentligt for den enkelte at udleve – om det er at bygge en kajak, strikke en trøje, tegne et hus, køre på motorcykel, skrive en bog, løbe et maratonløb, plante et træ, bage en kage, springe ud i faldskærm eller male et maleri – Go with the flow!


Tak for at du viser interesse for dét her flow, ‘MindSigh’…


https://www.instagram.com/mind...

https://www.facebook.com/minds...

https://www.youtube.com/channe...

https://soundcloud.com/mindsig...
Hvis du er nysgerrig på det eksistentielle og personlig udvikling?

Tjek https://grithb.dk eller https://www.instagram.com/grithb.dk/